Spreekster bij uitvaarten

Graag verwijs ik u naar mijn website www.margaspreekt.nl
De website www.margageersing.nl gaat binnenkort uit de lucht.

 

 

Ieder mens is uniek en heeft dus ook zijn/haar eigen levensverhaal. Elk verhaal is het waard om verteld te worden.

Als een dierbaar persoon overlijdt, staat je leven op de kop. De dood van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Er moet veel geregeld worden. Er is verdriet. Omringd door het verdriet rondom het overlijden van uw dierbare is het niet gemakkelijk om de juiste woorden te vinden en deze zelf uit te spreken. Ik kan zorg uit handen nemen door het levensverhaal van uw dierbare voor u te schrijven en desgewenst uit te spreken bij de uitvaartdienst.

Als u sprakeloos bent, dan vind ik er de woorden voor.

Als spreekster bij uitvaarten kom ik bij u thuis en kunt u aangeven wat er tijdens de uitvaart gezegd mag worden. Door te luisteren naar verhalen en vragen te stellen krijg ik een beeld van de overledene. Ik laat u graag aan het woord. Ik luister, vraag en schrijf mee. Graag hoor ik hoe het verleden eruit zag: Wat was het karakter? Welke uitspraken waren belangrijk? Hobby’s? Werk? Wat waren zijn/haar bijzonderheden? Mooie en minder mooie eigenschappen zullen daarbij ter sprake komen. Evenals gebeurtenissen en belevenissen die zijn/haar leven uniek maakten. Alles wat u mij vertelt, vertelt u mij in vertrouwen.
Thuis verwerk ik mijn aantekeningen in een uniek en passend levensverhaal en spreek dit uit tijdens de uitvaartplechtigheid. Of misschien kan ik u helpen om zelf te spreken en dat ik alleen het levensverhaal vorm geef? Of heeft u uw eigen bijdrage in de vorm van een gedicht, brief of iets anders persoonlijks dat u wilt verwerken??
Ik help u graag.

Wilt u dat ik het in het (Noord) Drents spreek? Dat kan!

Mijn toespraak is persoonlijk, met oog voor details en is geen opsomming van feiten. Het gaat om een wezenlijk verhaal en de betekenis die uw dierbare heeft gehad. Een verhaal dat achterblijft als herinnering. Dat nabestaanden troost biedt en helpt in de periode van rouw. Ik vertel het verhaal namens de nabestaanden. Als er meerdere sprekers zijn, dan zal hierover afstemming plaatsvinden.
Bij het leven hoort de dood. Dit is een gegeven. Kinderen komen ook in aanraking met verdriet, emoties en het overlijden van een dierbare. Het kan van onschatbare waarde zijn om ook hen deel te laten maken aan het afscheid van het leven. Daarin kan ik een rol spelen, door de kinderen (klein of groot) te betrekken in het proces. Ze kunnen bijvoorbeeld een briefje (laten) schrijven of een tekening maken en deze meegeven in de kist. Of ik kan de tekst van het briefje namens de kinderen/samen met de kinderen (als zij dat willen) uitspreken bij de uitvaartdienst. Uw wensen staan centraal en ik denk graag met u mee.

Hoe het werkt:

Na het overlijden van uw dierbare neemt de uitvaartverzorger of u (of uw naasten) contact met mij op. Het streven is om binnen 24 uur na het overlijden bij u langs te komen om het gesprek te hebben met informatie voor het levensverhaal. Ik neem de tijd voor u, mijn bezoek duurt meestal 2 tot 2 ½ uur.

Als spreekster ben ik niet gebonden aan een uitvaartverzorger of uitvaartverzekering.

Het levensverhaal/de toespraak die ik voordraag, stuur ik u via de mail ruim voor de uitvaartdienst. U heeft dan de gelegenheid hierop te reageren binnen de afgesproken termijn. Ik laat het u lezen, ter controle van alle gegevens. Er is ruimte om op- en aanmerkingen te maken. Ik vind het belangrijk dat u weet wat er gezegd gaat worden bij de afscheidsdienst en dat het uw verhaal is dat ik voordraag.
(Op de dag van de uitvaart kunnen geen wijzigingen meer aangebracht worden.)

Voor de uitvaartdienst begint, ben ik ruimschoots op tijd aanwezig om elkaar nog even vooraf te ontmoeten.
Na de plechtigheid krijgt u van mij de tekst ingebonden op papier zodat u alles nog eens kunt nalezen.
Indien gewenst kan ik ook de grafrede (bij begrafenis) en/of het dankwoord uitspreken.

Indien u mij rechtstreeks benadert, dan ontvangt u van mij de factuur. Wanneer u mijn inzet vraagt via een uitvaartverzorger, dan kan mijn vergoeding via de verzamelnota van de uitvaartverzorger gaan. Kosten voor een uitvaartspreker kunnen worden opgegeven bij de uitvaartverzekering. De vergoeding hangt af van de afgesloten verzekering en kunnen vallen onder “vrij besteedbare ruimte”.

Tarief

Het tarief is € 350,00.
Mijn diensten hiervoor zijn:
• Een persoonlijk gesprek om informatie te vergaren;
• Het schrijven van het levensverhaal en uitwerken op papier, inclusief één ingebonden versie;
• Verslag ter goedkeuring aanbieden;
• Toespraak houden bij de uitvaartplechtigheid;
• Inclusief reiskosten. ( buiten een straal van 25 km vanaf Roden/Leek bereken ik
€ 0,35 per km)

Zonder het uitspreken van de toespraak is het tarief: € 300,00

Gemiddeld ben ik 10 tot 12 uur voor u bezig. Heb ik meer tijd nodig, omdat ik bijvoorbeeld meerdere gesprekken heb, dan zal ik dit doorberekenen.

Alles wat u mij vertelt, vertelt u mij in vertrouwen.
Persoonlijke gegevens zullen nooit met anderen gedeeld worden, tenzij u hiervoor als opdrachtgever schriftelijke toestemming heeft verleend.
Vanwege de wet Algemene Verordering Gegevensbescherming ben ik verplicht dit met u te bespreken. Tijdens het gesprek neem ik dit met u door.
Zie ook mijn privacyverklaring

Ik ben in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag.
Algemene voorwaarden Marga Geersing Spreekster bij uitvaarten

Afbeeldingen op deze site zijn enkel en alleen voorbehouden aan Marga Geersing, Spreekster bij uitvaarten.